Thomas Campbell, Mike Swaney i Enric Sant, artistes convidats a la III Edició Si Déu Vol

04-Juli-2018
Entre juliol i setembre, Muro es convertirà en la residència de Thomas Campbell, Mike Swaney i Enric Sant, artistes contemporanis internacionals de renom, que realitzaran obres d'art a l'espai públic comptant amb la participació ciutadana dels habitants del poble. La residència culminarà al desembre amb una exposició en el Museu etnològic de Muro.

Aquest any destaca la presència de Thomas Campbell, un importantíssim artista d'USA que va prendre part en la mítica exposició Beautiful Losers i figura destacada dels mons del skate i del surf.

Al costat d'ell, vindran Mike Swaney, un canadenc amb una sòlida trajectòria, artista de la galeria L21 de Palma; i Enric Sant, jove promesa barcelonina del street art que exposa internacionalment.

Aquesta és la tercera edició del programa d'estiu de residències organitzat per Si Déu Vol i Portmanteau Productions i comisariado per Iñigo Martínez Möller i Adolf Gil. En aquests tres anys, el poble ha afegit al seu patrimoni peces de street art de gran valor que són part del seu paisatge "urbà". Un mapa amb les seves ubicacions està a la disposició del públic a la web de la residència.

La residència té lloc per invitació i la selecció presenta a destacats artistes contemporanis que treballen en diferents disciplines que dilueixen les fronteres entre l'alta i la baixa cultura, amb una atenció particular al street art.

Durant aquests mesos cadascun d'ells ocuparà l'espai individualment durant al voltant d'un mes. Durant aquest temps, els artistes crearan lliurement, amb l'única condició que el treball realitzat tingui una relació amb Muro i amb els seus habitants i/o que generi una interacció amb la vida quotidiana del poble.

L'equip que organitza la residència treballa des de mesos abans en l'organització de les seves intervencions, que impliquen sovint la participació de residents, animant particularment a nens i ancians. D'aquesta manera vol accentuar el vessant social de la producció artística contemporània.

La residència pretén també acostar la creació més jove i destrossadora a la perifèria, lluny de les grans capitals, per desenvolupar un projecte amb vocació comunitària i integradora.

Des de la seva primera edició en 2016, la residència ha convidat ja a 13 artistes de països com França, Croàcia o Alemanya. Una trentena d'obres de tots ells romanen encara visibles al poble i, al llarg de l'any, s'organitzen a Mallorca visites guiades en un recorregut pel poble.