PLATJA DE MURO REVALIDA LA BANDERA BLAVA

04-Mai-2023

És la única platja d’Espanya que presenta cinc distincions temàtiques en Socorrisme i Primers Auxilis.

Un any més, Platja de Muro obté el distintiu Bandera Blava. L'Ajuntament de Muro ha rebut avui tres importants guardons relacionats amb la gestió de platges, emmarcats dins la campanya de "Bandera Blava 2023", impulsada per l'associació ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor), juntament amb el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d'Espanya.

La Bandera Blava és un guardó que atorga anualment, des de 1987, la Fundació Europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions. Els criteris per obtenir la bandera blava es divideixen en quatre àrees fonamentals: Qualitat de les aigües de bany, Informació i Educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, Serveis i Instal·lacions. Entre els premiats de banderes blaves a les Illes Balears, hi ha 42 platges i 12 ports esportius, i s'han concedit quatre Senders Blaus.

El “Camí des Comú” de Muro ha rebut el distintiu Sender Blau i el municipi també ha aconseguit la quinta "Distinció temàtica en Socorrisme i Primers Auxilis" (2009, 2013, 2017, 2021 i 2023), convertint-se així, en la primera i única platja d'Espanya amb cinc distincions en socorrisme i primers auxilis, dades que confirmen l'extraordinària trajectòria del Servei Públic de Salvament de Platges de Muro (SPSalvament) essent un servei punter i donant un servei excel·lent als usuaris de les nostres platges.

Des de l'Ajuntament de Muro, es dona una especial enhorabona a totes aquelles persones i entitats públiques i privades que fan possible que Platja de Muro sigui any rere any una destinació turística clau i segura.